Unitatea
Comunității AA
1. Este necesar ca prosperitatea noastră comună să se afle pe primul loc; restabilirea personală depinde de unitatea Comunității AA.
2. Întru atingerea scopului nostru comun, de grup, nu există decât o autoritate
fundamentală: un Dumnezeu al iubirii așa cum se poate exprima El în conștiința noastră de grup. Liderii noștri sunt doar servitori de încredere; ei nu guvernează
3. Singura cerință pentru a deveni membru AA este dorința de a înceta băutul.
4. Este bine ca fiecare grup să fie autonom în toate privințele, cu excepția chestiunilor care afectează alte grupuri sau AA în ansamblu.
5. Niciun grup nu are alt scop primordial unic decât să transmită mesajul sau
alcoolicului care mai suferă.
6. Este foarte necesar ca nici un grup AA să nu sprijine, să nu finanțeze și să nu
intituleze ca AA nici un alt organism, înrudit sau nu cu Alcoolicii Anonimi, ca nu cumva problemele de bani, proprietate sau prestigiu să ne distragă de la obiectivul
nostru primordial.
7. Este bine ca fiecare grup AA să se autofinanțeze după nevoi și să refuze contribuții din afară.
8. Este important ca Alcoolicii Anonimi să rămână mereu neprofesioniști, dar centrele noastre de servicii pot angaja personal calificat. 9. Este bine ca AA, ca și comunitate, să nu aibă o organizare strictă vreodată, dar putem constitui consilii sau comitete de
servicii direct responsabile față de cei în slujba cărora se află.
10. Comunitatea AA nu exprimă nici o opinie referitoare la vreun subiect exterior; este foarte important ca numele AA să nu fie amestecat niciodată în controverse publice.
11. Politica noastră de relații publice se bazează mai degrabă pe atragere decât pe
reclamă; ne este întotdeauna necesară păstrarea anonimatului personal la nivel de presă, radio*, film*.
12. Anonimatul este baza spirituală a tuturor tradițiilor noastre și ne reamintește neîncetat să plasăm principiile deasupra personalităților.
Structura AA

Tradițiile AA pe larg
În decursul primului său deceniu, A.A.-ul ca și comunitate a acumulat o experiență substanțială care a arătat că anumite atitudini și principii de grup au fost deosebit de valoroase pentru a asigura supraviețuirea acestei structurii informale a Comunitățiii. În 1946, în revista internațională, A.A. Grapevine, aceste principii au fost publicate prin scrierea lor de către membrii fondatori și cei timpurii ca fiind cele Douăsprezece Tradiții ale Alcoolicilor Anonimi. Acestea au fost acceptate și aprobate de membrii A.A. ca un întreg la Convenția Internațională a A.A., din Cleveland, Ohio, în 1950.

Pentru a ne recupera
alegem să ne implicăm...
PREAMBULUL GSR
Noi Reprezentanții Serviciilor Generale.
Realizăm că autoritatea noastră supremă este un Dumnezeu al iubirii, așa cum se poate exprima El în Conștiința noastră de grup. Ca servitori de încredere, rolul noastru este de a aduce informații grupurilor noastre pentru a ajunge la o conștiință de grup informată. Prin cultivarea unei conștiințe a grupului, ajutăm la menținerea unității și a forței atât de vitale pentru comunitatea noastră.
Să avem, prin urmare, răbdarea și toleranța de a asculta în timp ce alții împărtășesc, curajul de a vorbi atunci când avem ceva util de împărtășit și înțelepciunea de a face ceea ce este potrivit pentru grupul nostru și pentru A.A. ca un întreg.
Forumurile locale și regionale
Forumurile regionale au luat naștere în 1975 la sugestia doctorului Jack Norris, care apoi a fost președintele Consiliului General al Serviciilor (GSB) Alcoolicilor Anonimi.
Aceste forumuri s-au pornit ca fiind niște împărtășiri de week-end sau sesiuni informative menite să ajute Consiliul General al Serviciilor (GSB), Biroul Serviciilor Generale GSO, Revista Grapevine, Personalul Grapevine și Personalul Biroului General de Servicii pentru a rămâne în contact cu membrii A.A., cu servitorii de încredere, cu noii veniți ca astfel să lucreze uniți în întreaga țară prin structura de servicii.