Bucuresti, Romania
Email

info@yourdomain.com

Sună-ne

+0770225522

Locație

București

Despre decizii și bani în AA

  • Conferința Generală a Serviciilor

Conferința Generală a Serviciilor constituie liantul dintre grupurile A.A. și Consiliul General al Serviciilor (GSB-ul) și Biroul (GSOul) său. Are loc o dată pe an și aici se întâlnesc aprox. 132 membrii – delegați de peste tot, administratori, directori, staful de la Grapevine etc. Este un forum pentru a împărtăși experiența A.A. și pentru a releva grupurilor conștiinta parteneriatului. În Conferință se decid toate aspectele comunității AA. În România deși la conferință sunt invitate toate grupurile AA din țară… numărul participanților a fost de aprox 40 de membrii.

  • Cum poți lua și TU parte la serviciile mondiale

Când citești în fața altor membri Cei Doisprezece Pași, când contribui cu ce poți la suportul G.S.O. Romania, când folosesti documentație de la A.A.  sau îndrumările oferite de A.A., contribui în toate aceste cazuri la serviciile mondiale.

Poți să contribui și mai clar și mai direct atunci cand frecventezi, sprijini și îți oferi serviciile organizației A.A. din localitatea unde locuiești, grupului tău.

  • Grupul tău de acasă este unitatea de bază a structurii AA

Acest grup este unitatea de baza peste tot în lume. Nevoile grupului, atitudinea sa, ajutorul oferit de el, determina tipul si calitatea serviciului oferit de G.S.O.

  • G.S.R. Reprezintă grupul tău

Grupul tău alege un reprezentant general al serviciilor, pentru ca acesta să reprezinte grupul în structura serviciilor.

  • Reprezentanții zonali aleg delegații și comitetele.

În Canada și Statele Unite fiecare reprezentant zonal alege: un delegat (și o rezervă) și ofițerii comisiei – pentru a servi pentru următorii doi ani.

  • Comitete și întâlniri zonale și districtuale

Intalniri ale comitetelor zonale si districtuale au loc pentru a alege  reprezentantul general al serviciilor, respectiv reprezentantul comitetului districtual. Ele au loc lunar si trimestrial, se discuta nevoile aparute in servicii si pentru a oferi rapoarte serviciilor mondiale.  Numele și adresa președintelui tău zonal apare în analele AA.

  • Delegatii servesc ca și legatură între zone si Biroul General al Serviciilor si Consiliul sau.

– prezentand in zona proprie rapoartele de activitate ale  Biroului General al Serviciilor si Consiliului sau

– prezentand opiniile celor din zona Biroului General al Serviciilor si Consiliului sau.

– dezvoltand noi servicii.

   Delagatii nu incep si sfarsesc cu Conferinta generala anuala a serviciilor.  Se asteapta de la ei sa fie activi intregul an. Datorita eforturilor sustinute de acesti delegati loiali, serviciile A.A. Inregistreaza cresteri evolutive uimitoare in ultimele dati.( Delegatii zonali apar si ei in scriptele A.A.)

  • Sesiuni de conferinte

Membrii care participă la conferinte se intalnesc anual pentru șase zile. Ei studiază împreuna rapoartele de activitate ale G.S.O. și ale consiliului sau.

De asemenea studiază trendurile și tendințele de dezvoltare ale A.A. Fiecare asemenea membru este încurajat să acționeze ca și un reprezentant al A.A. ca întreg , nu doar ca și un simplu reprezentant zonal al grupurilor.

  • Serviciile globale ale A.A. și banii comunității

Programele serviciilor A.A. Sunt suportate de contribuțiile voluntare ale grupurilor, prin fonduri derivate din diverse activități publicistice, cât și prin contribuția individuală a membrilor. Nici o contribuție bănească individuală nu ar trebui să depășească suma de 3000 $/an.  Statutul de membru al A.A. nu are nici un fel de contingență asupra suportului financiar al mișcării. (Grupurile care  fac acest lucru sunt invitate să contribuie în concordanță cu planul ’50-30-10-10′ adică 50% la grupul intern , 30% la structurile zonale și 10% la G.S.O. și 10% la comisiile districtuale. Un alt plan acolo unde fondurile nu acoperă cheltuielile interne ale grupurilor, este ’40-30-30′, 40% districtual, 30% la G.S.O și 30% zonal.) . Pentru mai multe informatii vezi articolul: ‘Auto-ajutor: când banii și spiritualitatea se amestecă’.

Toate conturile comunității sunt validate prin audit și sunt publicate anual rapoarte detaliate privind gestionarea banilor comunității.